Diós citromos csoda, fenséges finomság liszt nélkül! Naponta meg tudnék enni belőle egy szeletet!


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a piskótához:

60 g kristálycukor,
6 tojásfehérje,
160 g porcukor,
160 g dió.

Hozzávalók a krémhez:

500 ml tej,
160 g cukor,
6 tojássárgája,
4 evőkanál keményítő,
1 citrom,
250 ml 35%-os habtejszín.

Hozzávalók a bevonathoz:

60 g étcsokoládé,
40 ml tejszín,
1 evőkanál konyak (kihagyható).





Elkészítés:

A diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk és beleöntjük az elkészített masszát. Eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, kb. 1 cm vastagságú. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A megsült tortalapot keresztben kettévágjuk így két tortalapunk lesz. A lehullott piskótadarabokat, díszítésre használjuk.

Krém: összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, a tejjel és a keményítővel, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és főzni kezdjük. Egy habverővel kavargatva lassú tűzön simára főzzük. Amikor elkészült levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlét, hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűtött krémhez keverjük.

Bevonat: Egy edényben melegítsünk fel 40 ml tejszínt és tegyük bele a csokoládét, amikor felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, hagyjuk hűlni és keverjük hozzá a konyakot.

A két lapot kenjük meg a csokoládés bevonattal és hagyjuk félórát a hűtőszekrényben pihenni. Tegyük az első torta lapot, egy kapcsos formába és helyezzük rá a krémnek a felét, tegyük rá a második tortalapot, ennek a tetejére pedig a megmaradt krémet és egyenletesen kenjük el. A torta tetejét díszítsük a lehullott piskótadarabokkal. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Mielőtt szeleteljük, vegyük le a kapcsos formát, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com/