Ajánld ismerőseidnek!
A fahéj egy olyan fűszer amely nagyon jó hatással van a szervezetünkre, felgyorsítja az anyagcseré, fertőtlenít és az illata fantasztikus. Ha olyan süteményt fogyasztasz amelyik fahéjjal készült, az ízét még percekkel később is érzed.
A fahéj varázslatos ízét szinte mindenki szereti és sokan tudnak a szervezetre gyakorolt jótékony hatásáról, de azt nem sokan tudják, hogy a fahéj a virágföldet táplálja és felgyorsítja a virágok növekedését.
Mire jó a fahéj?
Ha egy növénynek a gyökerét véletlenül elvágjuk, vagy levágjuk ültetés közben, szórjuk meg a növény szárát fahéjjal. A fahéj fertőtleníti és hozzásegíti a növényt, hogy könnyebben megszokja az új cserepet.
A tapasztalt kertészek a levágott ágak helyét is megszórják fahéjjal, a növény ettől gyorsabban fog nőni.
A fahéj megvédi a növényt a kártevőktől, sőt a paraziták fertőzésétől is. Tegyünk minden virágcserépbe egy kiskanálnyi fahéjt, hogy megvédjük a növényeinket.
A fahéj intenzív illata az emberi agyat is stimulálja ezért érdemes a környezetünkben lévő virágcserépbe is egy kevés fahéjt szórni, javítja a hangulatunkat.