Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
25 dkg cukor
22 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 tojás
12 evőkanál meleg víz
fél cs. sütőpor
A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A lisztben elkeverjük a sütőport, kakaóport és a tojásos masszához adjuk. Végül beleforgatjuk a habot. Két vékony lapot sütünk belőle.
Krém:
1 kg epres joghurt ( nálam jogobella, kannás )
1/2 l tejszín habbá verve
3 evőkanál zselatin egy deci vízben feloldva
1/2 kg eper darabolva
A tejszínt habbá verjük, beletesszük a joghurtot, finoman elkeverjük. A feloldott zselatint is hozzáadjuk, végezetül a darabolt gyümölcsöt is belekeverjük.
Tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráöntjük a krémet és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára is.
Készíthetjük meggyel, citrommal, barackkal, ananásszal. De lehet natúr joghurttal is :)
A zselatint hideg vízben kell elkeverni, majd megköt. Ezután langyosra melegítjük, hogy a kis apró szemcsék feloldódjanak, simára keverjük.