Ajánld ismerőseidnek!
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
25 dkg margarin
2 tojássárgája
6 dkg cukor
1 dl tej
csipet só
Krém:
5 dl tej
15 dkg porcukor
6 evőkanál búzadara
10 dkg vaj
Töltelék:
darált dió
cukor
lekvár
Máz:
olvasztott csokoládé
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat. Az egyik diós lapra rákenjük a grízes krémet, majd rátesszük a másik diós lapot. A tetejét csokimázzal vonjuk be.