HÁZI KRÉMES

Ajánld ismerőseidnek!





400 g mirelit leveles tészta
A kiolvadt tésztából 180-200°C-os sütőben 2 lapot sütünk 30 × 35 cm-es méretben. Mielőtt a sütőbe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Gyorsan megsül!

9 dl víz
6 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
14 evőkanál cukor





9 dl vízben, 6 evőkanál cukorral a 4 csomag vaníliás pudingot felfőzzük, de már előtte a 8 tojásfehérjét felverjük 14 evőkanál cukorral. Amikor a vaníliás főzet buggyanni kezd, félrehúzzuk a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojáshabot. Tovább főzni nem kell. Pár percet hűl, és lehet az egyik kisült tésztalapra kenni. Szépen eligazítjuk, majd ráhelyezzük a másik lapot, amit már a krémes kockák nagyságára előre felszeleteltünk. A süteményt teljes kihűlés után kicsit hűtőbe tesszük, és frissen fogyasztjuk, mert másnapra a leveles tészta már nem lesz annyira ropogós.

Tejszínízű pudinggal is nagyon finom, vagy fy francia krémest is készíthetünk belőle, ha a kihűlt krémre felvert Hulala tejszínhabot simítunk, a felső tésztalapot pedig karamellás fondanttal bevonjuk szeletelés előtt.

Faragó Jánosné Zsóka receptje. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://webcukraszda.hu/hazi-kremes-sima-es-francia/