Ajánld ismerőseidnek!
Rengetegszer hallhattuk már, hogy a feldolgozott élelmiszerek és a félkész ételek egészségtelen, ettől függetlenül mégis akadnak közöttük olyanok, amelyeket a mindennapok folyamán fogyasztunk. A gyors ételek, a genetikailag módosított élelmiszerek és a cukor károsak az egészségre, de annyira ízletesek. Mi az oka annak, hogy károsak ezek az élelmiszerek?
Az a probléma, hogy ezek mind savas ételek. A bennük lévő adalékanyagok és más szerek a gyomrunkba jutva megnövelik a gyomorsavat. Számunkra pedig a legegészségesebb, ha lúgosító ételeket fogyasztunk. Amennyiben nem figyelünk oda az étkezésünkre, annak súlyos hatásai lehetnek: megnövekedett gyomorsav termelés, az emésztőrendszer helytelen működése, álmosság, szájszag, bőrirritáció, folyamatos fáradtság.
Amennyiben fontos számodra az egészséged, mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy megfelelően táplálkozz.
Szerencsére elegendő a következő 25 lúgosító élelmiszert beiktatnod a napi étrendedbe:
1. Sárgadinnye
Fantasztikus gyümölcs, amely megtisztítja a szervezeted. A leglúgosabb élelmiszer, 8.5-s értékkel. Rostokban gazdag és 92%-a víz.
2. Hajdina
Ha a búzát kedveled, akkor még nem tudod, milyen jótékony hatásai vannak a hajdinának. Tápláló élelmiszer, amely egész nap energiát ad és segít a szív egészségének a megőrzésében. Tehát érdemes hajdinát fogyasztani, mivel sok betegségtől megvédhet, többek között a szívproblémáktól.
3. Olívaolaj
Mindannyian tudjuk, hogy nagyon egészséges és érdemes gyakran fogyasztani. Magas az E vitamin tartalma és jótékony zsírsavakat tartalmaz.
4. Lenmag
A lenmag tele van rostokkal. A hölgyek számára klimax esetén jótékony hatású lehet.
Ezek az alap élelmiszerek, amelyeket érdemes beiktatnunk az étrendünkbe, de mutatunk még néhány nagyon jótékony hatású élelmiszert:
Avokádó: a jótékony zsírsavai jó hatással vannak a szívre.
Banán: lúgosító hatású, az egyik legjobb tápanyag, a szervezet elsavasodása esetén.
Erdei gyümölcsök: minden erdei gyümölcs semlegesíti a lúgos ételek kellemetlen hatásait.
Répa: béta karotint tartalmaz, ami javítja a látást.
Fokhagyma: csökkenti a magas vérnyomást.
Brokkoli: csökkenti a koleszterinszintet.
Szőlő: csökkenti a magas vérnyomást.
Ananász: lúgosító hatású.
Citrom: savas gyümölcsnek gondolják, de lúgosító hatású.
Kelbimbó: a leghatékonyabb rákmegelőző zöldség.
Savanyú káposzta: olyan anyagokat tartalmaz a többi savanyúsággal együtt, amelyek fontosak a test számára.
Karfiol: remekül helyettesíthető vele a kenyér.
Tengeri algák: csökkenti a gyomorsavat.
Kerti laboda: szabályozza a vércukorszintet.
Uborka: 90%-a víz, 10%-ban olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megszépítik a bőrt.
Petrezselyem: segít a szervezetben lévő méreganyagok kihajtásában.
Mangó: kitisztítja az elzsírosodott bélrendszert.
Spenót: lúgosító hatású és ritka vitaminok is megtalálhatóak benne.
Narancs: megvéd a megfázástól.
Papaja: természetes hashajtó, amely kiűzi a szervezetből a méreganyagokat.
Jó egészséget kívánunk!