Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
30 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 dl meggylé (lehet befőttlé, rumosmeggy leve vagy rostos ivólé)
A töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
fél dl rum
20 dkg kimagozott és apróra vágott meggy (vagy befőtt)
A kekszhez hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a meggylevet. Jól összedolgozzuk, majd porcukorral meghintett alufólialapon fél centi vastagra kinyújtjuk (kb. 30 × 23 cm). Rásimítjuk a meggyes krémet, amit úgy készítünk, hogy a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a rumot és a meggyet hozzákeverjük. A “tésztát” felcsavarjuk, és alufóliába csomagolva hűtőszekrényben alaposan megdermesztjük.