Mesy szelet


Ajánld ismerőseidnek!









Hozzávalók:

Az első réteghez: 
25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve) 
10 dkg porcukor átszitálva 
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű) 
1 tasak vaníliacukor 

A második réteghez: 
50 dkg tehéntúró 
15 dkg porcukor 
2 dl habtejszín kemény habbá verve 
1/2 tasak zselatin 



A harmadik réteghez: 
1 tasak házi krémeskrém 
8 dl tej 

A negyedik réteghez: 
3 dl habtejszín 
1/2 tasak zselatin






Elkészítés módja
Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket. 
Második réteg elkészítése: A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra. 
Harmadik réteg elkészítése: 8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre. 
Negyedik réteg elkészítése: Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.
Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit, vagy tortadarát szórunk díszítésként.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://www.mindenegybenblog.hu