A madártejet mindenki szereti és szinte bármelyik háziasszony el is tudja készíteni. Kicsik és nagyok kedvence, azonban valahogy mégsem sikerül mindig mindenkinek tökéletesre a recept.
Vajon miért? Azért,mert létezik egy trükk, amit sok háziasszony nem ismer! Készítsd a madártejet mindig az alábbi recept szerint és akkor biztos sikered lesz mindig!
Hozzávalók:
1,5 l tej
4 tojás
15 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.