Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók tésztához:
2 x 2db tojás
2 x 2 evőkanál melegvíz
2 x 10 dkg cukor
2 x 7 dkg liszt
2 x 1csapott teáskanál kakaópor
2 x 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
1 cs. csoki puding
2,5 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg étcsoki
1,5 dl Hulala tejszín
Máz:
10 dkg étcsoki
1-2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, /Nem kell külön felverni a fehérjét! /majd hozzáadom a melegvizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd a tojásos masszába keverem. 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, lisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 C°-on 15-20 perc alatt készre sütjük. / Tűpróba / Ez még egyszer megismétlem! Süthettek egy 4 tojásos piskótalapot is és félbe vágjátok.
A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük. Folyamatos keverés mellett beletördeljük a csokit is, majd levéve a tűzről, hűlésig kevergetjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a kihűlt csokis krémmel. A krémet a már kihűlt piskótalapra kenjük és rátesszük a másik piskótalapot. Hűtőbe tesszük. Amig hűl, elkészítjük a csokimázat. Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és a süti tetejére simítjuk. Ismét hűtjük és szeleteljük. Jó étvágyat kívánok hozzá!