Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
5 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb)
kevés tej
2 tojás
csipetnyi szerecsendió
csipetnyi bors
1 teáskanál só
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát vágd kockára és tedd fel főni sós vízben. Amikor megpuhult, szűrd le és pépesítsd. Add hozzá a vajat és a reszelt sajtot, majd amikor már nem forró tedd bele a tojásokat is és fűszerezd. Önts hozzá egy kis tejet és addig kavargasd, amíg krémes állagú lesz. A tejet lassanként öntsd hozzá, csak annyit, hogy krémes állagú legyen. A burgonyapürét kanalazd nyomózsákba, amelynek elég széles a szája. Forrósíts olajat és óvatosan nyomd bele a krumplis masszát, spirál formában. Fontos, hogy annyi olajat melegíts, amennyi ellepi a spirálokat. Süsd meg mind a két oldalát, majd tedd papírtörlőre és még melegen sózd meg.
Több módon lehet elkészíteni a krumplispirált, de nekünk ez az ínycsiklandó krémes változat ízlik a legjobban! A videóban megtekintheted, hogyan készülnek ezek a finomságok: