Non plus ultra


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin / vaj
15 dkg porcukor
4 tojássárgája

Hab:

4 tojás fehérje
40 dkg porcukor




töltéshez lekvár (ízlés szerint)

A tésztához valókat összegyúrjuk. Nyújtjuk, szaggatjuk, papírral bélelt tepsire helyezzük. 
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A fehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot, pár csepp citromlevét és jó sűrűre keverjük, habbá verjük. 
A masszár nyomózsákba töltjük vagy kiskanállal a tészta korongok tetejére adagoljuk. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Másnapra megpuhul. 

Amikor kivesszük a sütőből a hab még nem az igazi, kicsit felemelkedik a tésztáról és némelyik olyan, mintha le akarna csúszni. Ezeket a "részegeket" megigazítottam Ha kihűlt már szépen igazodik a tésztához. Ha egy mód van rá a tészta korongok teteje se legyen lisztes, nehogy ez okozzon galibát és miatta essen le a hab. Az íze!!!! Egyszerűen fantasztikus 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje