Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin / vaj
15 dkg porcukor
4 tojássárgája
Hab:
4 tojás fehérje
40 dkg porcukor
töltéshez lekvár (ízlés szerint)
A tésztához valókat összegyúrjuk. Nyújtjuk, szaggatjuk, papírral bélelt tepsire helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A fehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot, pár csepp citromlevét és jó sűrűre keverjük, habbá verjük.
A masszár nyomózsákba töltjük vagy kiskanállal a tészta korongok tetejére adagoljuk. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Másnapra megpuhul.
Amikor kivesszük a sütőből a hab még nem az igazi, kicsit felemelkedik a tésztáról és némelyik olyan, mintha le akarna csúszni. Ezeket a "részegeket" megigazítottam Ha kihűlt már szépen igazodik a tésztához. Ha egy mód van rá a tészta korongok teteje se legyen lisztes, nehogy ez okozzon galibát és miatta essen le a hab. Az íze!!!! Egyszerűen fantasztikus