Ajánld ismerőseidnek!
Ma egy káprázatos citromos finomságot mutatunk, amivel nem lehet betelni. Krémes, fenséges és nem kell sütni! Ez a recept egyszerűen káprázatos!
Hozzávalók:
250 g háztartási keksz
90 g vaj
50 ml tej
A krémhez:
250 g mascarpone
250 ml habtejszín
100 ml citromlé
10 g zselatin
100 g cukor
1 citrom (a tetejére)
A kekszet ledaráljuk, a vajat és a tejet hozzákeverjük. A kekszes masszát egy lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a cukrot. A mascarponét a citromlével kikeverjük, a habot is hozzáadjuk. A zselatint a tasakon lévő előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A citromos krémet a kekszes masszára kenjük. Citromszeletekkel díszítjük és 5 órára hűtőbe tesszük, a tortaforma oldalát lekapcsoljuk és már kínálhatjuk is.