Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
20 adag
A mézes laphoz:
200 g. finomliszt
2 db tojás
60 g méz
60 g porcukor
20 g vaj
1 tk szóda
A tojásfehérje tésztához:
300 g tört dió
8 db tojásfehérje
300 g porcukor
10 g vanília cukor
4 ek baracklekvár
A krémhez:
8 db tojássárgája
10 ek porcukor
500 ml tej
3 ek gríz
40 g vanília pudingpor
10 g vanília cukor
300 g vaj
2 ek baracklekvár
A tetejére:
300 ml tejszín
1 ek cukor
20 g habfixáló
50 g reszelt csoki
Elkészítés
Elkészítem először a tojásfehérjés tésztát. A tört diót sütőpapírra helyezem, és 180 C-ra sütöm 5 perc hagyom hűlni.
A tojásfehérjét a porcukorral kihabosítom együtt a vaníliás cukorral, majd hozzákeverem a baracklekvárt is, és ráöntöm a tésztát a dióra és sütöm 180 C-on 10 percig, majd hagyom hűlni a rácson.
Elkészítem a mézes lapot. A lisztet átszitálom. Hozzáadom a tojásokat. A vajat, cukrot, mézet és a szódát pára felett felengedem és hozzáöntöm a liszthez.
Jól összegyúrom és a tésztát kidolgozom.
Majd kinyújtom és 180 C sütőben 5 percig sütöm. Hagyom hűlni a rácson.
A tojásfehérje tészta is hűl a rácson.
Elkészítem a krémet. A tejben elkeverem a pudingot és a grízt vanília cukorral és sűró pépet főzök belőle. Hagyom hűlni.
A vajat cukorral kihabosítom és kis adagokban hozzáadom a kihűlt pudingot, majd még jól kihabosítom együtt.
A mézes lap is megsült és hűl a rácson.
Alulra teszem a mézes lapot és megkenem forró lekvárral.
A lekvárra rákenem a krém felét, és fordítva ráteszem a diós fehérje tésztát. Tehát, úgy, hogy a dió felülre kerül.
Majd a diót megkenem a krém másik felével.
Elkészítem a tejszínhabot és rákenem a krémre.
És ráreszelem a csokit. Hagyom hűlni, hűtőbe rakom éjszakára, és csak másnap szeletelem forró késsel.
Jó étvágyat kívánok hozzá.