Vasárnapi krémes

Ajánld ismerőseidnek!






 

Hozzávalók a tésztához:
22×34 cm-es tepsihez
60 dkg liszt
1 csg sütőpor
30 dkg rama margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája 
2 dl tejföl

Krém:
6 dl víz
6 dl tej 
4 csg főzős vanília puding
20 dkg kristálycukor
4 dl habtejszín 
2 csg habfiixáló

Elkészítés.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 részre osztjuk .
Egyenként tepsi hátán kisütjük 180 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc alatt.
Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet.
A pudingot elkeverjük a tejjel ,a vizet felforraljuk a cukorral ,majd a pudingos tejet belekeverjük és sűrűre főzzük.
Amíg hűl a puding, a tejszint kemény habbá verjük a habfixálóval és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A lapokat megtöltjük a krémmel és egy éjszakára hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük,porcukorral szórjuk meg.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje