Egy növény, amely még 70 fölöttieknél is javítja a szemet, erősíti a látást és csökkenti a szemnyomást

Ajánld ismerőseidnek!






Tudományosan bizonyították, hogy a szemvidító fű csodát tesz a szem betegségeivel akkor is, ha egy fertőzésről van szó vagy idősebbeknél felmerülő látás problémákról, amelyeket okozhat az öreg-szeműség, hályog vagy makula degeneráció.

 A C-vitamin, Glycoside rinantin, és a benne található illóolajban rejlik a titok. A növény neve nem véletlenül szemvidító fű, amely a savas és a keserű anyagainak köszönhetően javítja a szemet. Már rég használják a népi gyógyászatban, ennek ellenére sajnos mára kezdik elfelejteni. A hagyomány szerint a szem elfáradásakor alkalmazva javítja a látást.


Milyen szembetegségekre gyógyhatású a szemvidító fű?

●   szem-fertőzés,
●   gyulladt könnycsatornák,
●   fertőzések,
●   száraz szem,
●   fáradt szem,
●   irritáció (hosszan tartó számítógép használat miatt),
●   rövidlátás,
●   árpa,
●   gyulladt szaruhártya.


Gyógyászati felhasználásnál teájával kell borogatni a szemet.





Szemvidító fű tea készítése

3 dl forró vízbe, szórj bele három teáskanál – gyógynövényboltokban kapható – szemvidító füvet. A forrázatot tíz perc után szűrd le, és hagyd kihűlni. Áztass bele két vattapamacsot, és helyezd őket a csukott szemhéjakra. Ismételd a műveletet naponta két-három alkalommal.

Az ókori görögök úgy vélték, hogy a szemvidító fű nem csak a szemre van jó hatással, a növényt használó személy jókedvű és boldog is lesz. Alkalmazható még gyomorhurutra savtúltengés ellen. Megszünteti a belekben kialakuló pangást, és az ezzel járó puffadást.

A hőemelkedéssel járó meghűlések, köhögés, hörgőgyulladás, arcüreg-, illetve mellhártyagyulladás esetén belsőleg, valamint torokgyulladásnál toroköblögetőnek, gargarizálónak is használhatjuk.

Erősíti és nyugtatja az idegrendszert, hatékonyan fokozza a rövid és a hosszú távú memóriát, így csökkenti a feledékenységet. Felületi sebfertőtlenítő, zsíros, korpás fejbőr eredményesen kezelhetünk tinktúrájával. Káros hatása nem ismert.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is