Egy olcsó fűszer megoldás álmatlanságra és a fájós ízületekre

Ajánld ismerőseidnek!






Mindenkinek megtalálható a konyhájában, minden nap használjuk, de nem tudja mindenki, hogy mekkora gyógyereje van. Nagyszerű ízesítő szer a kömény főzéshez, és ezen túl rengeteg betegséget is kezelhetünk vele.


A kömény gyógyító hatásai

 ●  Segíti az emésztést a gyömbérporral elkevert őrölt kömény. Keverjünk össze egy kávéskanál gyömbérport egy kávéskanál őrölt köménnyel, tegyünk hozzá kevés fekete borsot, és sót. Étkezés után ezt a keveréket vegyük be egy evőkanállal, és igyunk meg egy pohár vizet.


●  A kömény lúgosít. Egy kiskanál őrölt köményt vegyél be, ha sok a savad, vagy gyötör a reflux. Tartsd a szádban néhány másodpercig, majd nyeld le. Rögtön érezni fogod az enyhülést.

 ●  Hányinger esetén keverj el egy kevés köményt mézzel, és étkezés után fogyaszd.

 ●  Megfázásra és köhögés ellen forralj fel 2 dl vízben egy kevés köménymagot, majd leszűrés után kortyold el a keletkezett főzetet.

 ●  Hatékonyan szabályozza a vércukorszintet. Cukorbetegség ellen egy pohár vízben oldj fel egy kávéskanál őrölt köményt, és naponta fogyaszd 2-3 alkalommal.





●  Álmatlanság esetén is hatásos, ha egy összetört banánhoz hozzá adsz fél teáskanál pirított köménymag port. Lefekvés előtt fogyaszd el és nyugodtan fogsz aludni.

●  Gyomorfájás ellen 3 gramm köményport keverj össze langyos vízzel és ezt idd meg.

 ●  Rendkívül magas vastartalma miatt vérszegénység ellen fogyassz minél több köményt, bármilyen formában.

 ●  Hatóanyagainak köszönhetően az egész testet méregteleníti főleg a toxinokat elraktározó májat.


●  A rheumatoid arthritist a méreganyagok felhalmozódása mellett támogatja az életvitel- és a táplálkozás rendellenessége, az emésztőrendszer gyenge működése, mozgásszegény ülőmunka, az átlagon felüli megterhelő mozgáskényszer, amely túlterheli az ízületeket. Iktassuk be táplálkozásunkba a köményt, de mellette még fogyasszunk több koriandert, gyömbért, fokhagymát, édesköményt és kurkumát is

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is