Eperkrémes csokirolád


Ajánld ismerőseidnek!







A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
6 gramm sütőpor
1 dl étolaj

Továbbá:
10 dkg olvasztott csokoládé
tej ízlés szerint

A krémhez:
2,5 dl tej
1 epres pudingpor
3 ek cukor
3 ek eper lekvár
2 dl habtejszín




Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk az étolajat.
A lisztet,sütőport,kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A krém készítés:
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük.
A pudingos krémet kihűtjük,majd az eper lekvárral kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a pudingos krémhez adagoljuk,jó habosra keverjük.
A kisült,kihűlt kakaós piskótát egy tálban összetörjük és az olvasztott csokoládéval,s annyi tejjel összegyúrjuk,hogy nyújtható legyen.
Egy fehér csomagoló vagy sütőpapíron kinyújtjuk téglalap alakúvá.
A krémet rákenjük és a papír segítségével feltekerjük.
Hűtőbe tesszük pár órára,majd bevonhatjuk cukormázzal,csokival vagy éppen megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –  

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje