Tejszínes, meggyjoghurtos torta


Ajánld ismerőseidnek!







24 cm-es formához
A tészta alap

Hozzávalók:

2×2 db tojás
2×2 ek porcukor
2×2 ek liszt
2×1 ek kakaópor

2×1 tk. sütőpor
2× 1 ek. étolaj

A krém hozzávalói:

2 csg epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
350 gr meggyes joghurt 
3,5 dl habtejszín
10 gramm zselatin
20 dkg magozott meggy

A tetejére:
meggyszemek
1 torta zselé piros
1,5 dl habtejszín

A piskóta elkészítése,2 lap:
a tojásokat a cukorral jól felverjük,hozzá adjuk az étolajat ,majd a sütőporral,kakaóval elkevert lisztet is.
24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk.
Az egyik adagot bele tesszük,majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
A másik lapnál is így járunk el.
Egyben is süthető,akkor ketté vágjuk.





Krém készítése:
A magozott meggyet a meggylével,cukorral 2-3 percig főzzük.
A pudingporokat a tejjel simára keverjük ,majd hozzá öntjük.
Sűrűre felfőzzük.
Tűzről levéve botmixerrel pürésítjük,majd a joghurtokat is hozzá keverjük.
Még a meleg krémhez a zselatint is hozzá keverjük.
Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük,kihűtjük.
a tejszínt kemény habbá verjük és a meggyes krémbe dolgozzuk.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot.
Ráöntjük a krémet,egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle.
Rátesszük a krémre a 2. lapot,bevonjuk egy kis krémmel,kirakjuk meggy szemekkel.
A torta zselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük.
a tortára öntjük.
1-2 órát a hűtőbe tesszük dermedni.
Forró vízbe mártott késsel körbe vágjuk,a torta karikát levesszük róla.
Tálcára tesszük és díszítjük a tejszínhabbal. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje