Gyöngyi szelet


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók a tésztához:

40 dkg finomliszt
2 ek. Kakaópor
20 dkg porcukor
1 tojás
1 tojássárgája
10 dkg margarin
1 sütőpor
2 dl tejföl kb



Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak puncs pudingpor
5,5 dl tej
15 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Tepsi hátán (24 ×39 cm-es ) 3 lapot sütünk 180 fokra melegített sütőben.

A pudingport ,a cukrot tejben felfőzzük.
Kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
a lapokat betöltjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a süteményt bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára és utána szeleteljük fel. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje