Tündér szelet, fenségesen finom, puncskrémes csoda, ha valami finomságra vágysz!


Ajánld ismerőseidnek!






Ha egyszer kipróbálod, biztosan a kedvenced lesz. Ünnepi alkalmakra is érdemes elkészíteni, mert ezt az édes csodát mindenki szereti.

HOZZÁVALÓK
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
5 tojás sárgája
csipet só
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Töltelékhez
2 csomag puncs ízű pudingpor
8 csapott evőkanál kristálycukor
5 dl tej
450 g tejföl
5 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma
porcukor a sütemény hintéshez…


ELKÉSZÍTÉS


Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk (lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a tejfölt! A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre) A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.

A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük, még pici lisztet dolgozhatunk bele. 60 – 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre kerül a töltelék.

A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk. Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért 🙂 Összesen 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezegős lehet


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is