Puncsos krémes, ez a recept mindenkit elkápráztat, megéri kipróbálni!


Ajánld ismerőseidnek!






A puncsos finomságoknak nem lehet ellenállni. Ez a süti engem teljesen elbűvölt, megéri kipróbálni, nem lehet megunni.

HOZZÁVALÓK:
6 db tojás
20 dkg cukor
3 cs puncs pudingpor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kk. sütőpor

A krémhez:
3 db tojássárgája
2 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
rumaroma ízlés szerint
20 dkg ráma margarin
20 dkg cukor

A habhoz:
3 tojásfehérje
24 dkg cukor
1 pár csepp rumaroma
pici só


ELKÉSZÍTÉSE:


A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre. Majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport.
Egy 24×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát bele öntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük.

A krém: A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm, majd kihűtöm,. A kihabosított margarinnal összekeverem . A tojásfehérjéket a cukorral,sóval rumaromával vízgőz felett habosra , keményre vertem.

A tésztára kenem a krémet, a tojáshabot ráteszem, egy 2 ágú húsvillával csíkoztam be hosszában, majd keresztbe és így alakult ki a mintázat a tetején. Dekor cukorral megszórtam


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is