Vasi kocka, nem tudtam, milyen finomsággal lepjem meg a családot, így hát kipróbáltam ezt a csodát!


Ajánld ismerőseidnek!






Hatalmas sikere van ennek az édes csodának, ezért még biztosan sokszor meg fogom sütni. Mikor valami édességre vágyik a család, érdemes kipróbálnod.

HOZZÁVALÓK
a tésztához: (20×25 cm-es tepsihez)
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
fél csomag sütőpor (6 g)
10 dkg puha vaj (esetleg margarin)
tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
9 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 csapott evőkanál finomliszt
20 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál rum a kenegetéshez
(ha gyerekek is esznek belőle, akkor 2 evőkanál rumaroma)

A tetejére:
5 dkg étcsoki dara


ELKÉSZÍTÉS:


A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojássárgákat, és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen kemény). 3 részre osztjuk, kettőbe 1-1 evőkanál kakaóport gyúrunk. (Ezáltal lesz 2 kakaós tésztánk és 1 sárga.)

Kinyújtjuk a lapokat kb. 20 x 25 cm-es nagyságúra és külön-külön megsütjük egy tepsi hátulján. Sütés: előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 10 percig. (a sütési idő sütőfüggő – a lényeg, hogy világos maradjon a tészta, ne süssük nagyon szárazra)
A krémhez a tejből, vaníliás cukorból és lisztből – a közepestől kicsit kisebb lángon – sűrű krémet főzünk, majd kevergetve teljesen kihűtjük.  A vajat a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük.

Összeállítás: egy barna tésztalapot tálcára helyezünk és 1 evőkanál rumaromával lekenegetjük. Egyenletesen rákenjük a kakaós krém 1/3-át. Erre jön a sárga tésztalap, melyet szintén lekenegetünk 1 evőkanál rumaromával, majd rákenjük a kakaós krém másik 1/3-át. Jön ismét egy kakaós tésztalap, melyre egyenletesen rávisszük a maradék kakaós krémet. A tetejét pedig megszórjuk az étcsoki darával.

Hűtőbe tesszük néhány órára dermedni (lehet 1 éjszaka is), majd szeletelés előtt 1 órával kivehetjük a hűtőből, hogy ne legyenek kemények a lapok. Ezáltal nagyon szépen és könnyen szeletelhető.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is