Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
15 dkg cukor
3-4 ek. tej
A töltelékhez:
5 db tojás
10 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
50 dkg túró
10 dkg cukor
2-3 ek. zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
A tetejére:
1 db felvert tojás
A szóráshoz:
porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd két cipóra vesszük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A töltelék készítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojássárgákat az 5 dkg cukorral,vaníliás cukorral habosra kikeverjük.
Hozzá adjuk a mazsolát és a túrót.
(én csak pár szem mazsolát tettem bele,mivel mindenki nem kedveli)
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és a túrós krémmel összekeverjük.
Az egyik cipót kinyújtjuk fél cm vastagra és a tepsibe tesszük,megszórjuk morzsával és a tölteléket ráöntjük,elsimítjuk.
Befedjük a másik kinyújtott lappal,felvert tojással lekenjük,villával megszurkáljuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Tepsiben hagyjuk kihűlni,majd kockákra szeleteljük,porcukorral meghintjük a tetejét.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje