Kekszes-tejfölös csodasüti


Ajánld ismerőseidnek!






15×21 cm-es tálhoz

Hozzávalók:
40 dkg szögletes háztartási keksz
500 gramm 20°-os tejföl / 2×250 gramm/
9 púpos evőkanál cukor
3 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az egyik pohár tejfölt kiborítjuk egy tálba, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 cs. vaníliás cukrot. Jól elkeverjük.





A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.
A tálba lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a kakaós tejföl 1/3 részét, majd rárakunk egy sor kekszet, erre ráöntjük a vaníliás tejföl 1/3 részét és ismét egy sor kekszet teszünk rá. 
Erre ráöntjük a kakaós tejfölt, és rátesszük a 4. sor kekszet. 
A kekszre öntjük a maradék vaníliás tejfölt,elsimítjuk.
A maradék kakaós tejfölt hosszában rácsurgatjuk és fogpiszkáló segítségével mintákat húzogatunk.
Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni, vagy ahogy sikerül.
Nagyon finom és mutatós „ süti „. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje