Grillázs fatörzs rolád


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a tésztához,34×40 cm tepsihez:
6 db tojás
10 dkg cukor
6 dkg darált dió
5 dkg finomliszt
6 gr sütőpor

A krémhez:
3 db tojás
1 dl tejszín
18 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
10 dkg darált dió
1 ek rum
20 dkg vaj

A grillázshoz:
4 púpozott ek kristálycukor
4 púpozott ek darált dió





Elkészítés:
A piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük jó 6 perc alatt.
Ezután hozzá adjuk a sütőporral ,dióval elkevert lisztet.
Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát bele öntjük.
180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát porcukorral megszórjuk.
A megsült tésztát ráborítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük.
A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A grillázs készítés:
A cukrot egy lábasban szép arany barnára olvasztjuk,majd hozzá keverjük a diót.
Vajjal kent tányérra tesszük.
Hagyjuk kihűlni,majd aprító gépben finomra aprítjuk.

Krém készítés:
A tojásokat a cukorral,tejszínnel gőz felett elektromos géppel jó sűrűre felfőzzük.
Az apróbbra tördelt csokoládét is hozzá keverjük.
Levesszük a vízgőzről és a diót bele keverjük.
Kihűtjük a krémet,majd rummal ízesítve a vajjal habosra keverjük.
A piskótánkat kitekerjük és a ¾ krémmel megkenjük.
A grillázs nagy részét rászórjuk,a többit a díszítéshez hagyjuk.
Feltekerjük.
Kívülről is megkenjük krémmel,grillázzsal megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!  

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje