Életet menthet a gyömbér leve



Ajánld ismerőseidnek!



  Általában megfázásra főzünk gyömbérteát, vagy sütibe tesszük, de ennél sokkal több mindenre használhatjuk gyógyító erejét. A gyömbér egy sor egészségügyi problémára remek megoldást nyújt.

Gyulladáscsökkentő
Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, antoixidáns tartalma miatt csökkenti az ízületi gyulladásokat, és megakadályozza a gyulladásos megbetegedések kialakulását. Vértisztító tulajdonsága miatt friss, tiszta vérrel látja el a szervezetet.


Rákmegelőző
A gyömbér nem csak megelőzi a rák kialakulását, de a rákos sejteket is elpusztítja. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a gyömbér lassítja a mellrák terjedését.


Vérnyomás
Vérhígító hatású, és azonnal csökkenti a vérnyomást.


Fájdalomcsillapító
Mindenféle fájdalmat, így a fogfájást is csökkenti, és a migrént is gyógyítja. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem engedi a vérerek gyulladását, így javítja a szervezet vérkeringését és csökkenti a fájdalmat.

Emésztés
A gyömbérlé segít az emésztési gondok leküzdésében. Gyorsítja az étel gyomorból bélrendszerbe jutását. Gyomortisztító hatása is van, így a tengeribetegséget is gyógyítja.

  Ízületi gyulladás
Gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az ízületi gyulladás okozta duzzadást és fájdalmat, valamint pajzsmirigy problémákra is gyógyírt nyújt.

Koleszterinszint

A gyömbér megelőzheti a vérrög képződést, amelyek szívrohamhoz vezethetnek.



Megfázás
Az egyik legősibb gyógymód a megfázás gyógyítására, valamint az émelygést és az influenzát is gyógyítja, hiszen erős vírusölő és gombaölő hatóanyagokat tartalmaz. Gyógyítja a megfázást és megakadályozza annak újbóli kialakulását.


Hajápolás
Amennyiben hosszú, fényes hajra vágyik, fogyasszon gyömbért rendszeresen. A gyömbérlevet fejbőrén is alkalmazhatja, arra figyeljen oda, hogy a gyömbér nagyobb arányban legyen jelen a keverékben, mint a víz. A gyömbér ápolja haját, csökkenti a korpásodást, és gyorsítja a haj növekedését. Fejbőrén alkalmazva fokozza a vérkeringést, gyorsítva a hajnövekedést.


Pattanások
A gyömbér fogyasztása megszünteti a pattanásokat és mitesszereket, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt meggátolja azok kialakulását.

A pozitív hatások élvezete előtt azonban el kell készíteni a gyömbérlevet, az alábbi módon:

Hámozz meg egy darab gyömbért és szeleteld apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsd fel. Szűrd le, így megszabadulsz az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól, és máris elkészült a gyömbérlé. Ezt hígítsd fel 2 dl vízzel és így már ihatod is. Ha nehezen megy az elfogyasztása, akkor ízesítheted kevés mézzel.