Ajánld ismerőseidnek!
A krém hozzávalói:
2 ek cukor
1 csg vanília puding főző
3 dl tej
250 ml habtejszín
A tészta hozzávalói:
60 ml tej
3 dkg kakaópor
7 gramm sütőpor
19 dkg finomliszt
3 db tojás
20 ml rumaroma
só 1 csipetnyi
19 dkg cukor
19 dkg vaj
4 db körte
1 ek citromlé
A megsült sütemény lekenésére:
3 ek szilvalekvár
Tetejére:
2 ek szilvalekvár
5 dkg csokoládé
30 ml víz
1 ek zselatin
2 ek grillázs aprítva
Elkészítés
Körtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk és magházát eltávolítjuk.
A körteszeleteket citromlével meglocsoljuk.
A vajat, a cukrot, a sóval és a rumaromával kikeverjük.
A tojásokat egyenként beleverjük.
A lisztet a sütőport és a kakaót elvegyítjük és a tejjel együtt a masszába keverjük.
Egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen a tésztát elkenjük, elsimítjuk, és a körte darabokat elrendezzük rajta, és a 180 fokra melegített sütőben megsütjük 30 perc alatt.
A tejből a szokásos módon sűrű vaníliás krémet készítünk. Amikor a puding kihűlt, még egyszer alaposan megkeverjük.
A tejszínt keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk.
A kihűlt süteményt lekvárral megkenjük.
A krémet a körtés süteményen szétterítjük, majd 1 órán át lehűtjük.
A lekvárt felforrósítjuk,a csokoládét bele tördeljük.
A vízben a zselatint felodjuk és hozzá keverjük.
Kissé hűtjük,majd habzsákba töltve csíkokat húzunk a krém tetejére.
1 fél marék diót 2 ek kristálycukron karamellizálunk.
Zsírral kent tányérra borítjuk.
Amikor kihűlt aprító gépben összezúzzuk.
Ezzel a grillázzsal díszítjük.