Zserbó


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
60 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 db tojás
3 db tojás sárgája
25 dkg margarin
csipet só
Tejföl szükség szerint
A töltelék:
35 dkg darált dió
25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
4 cipóra osztjuk.
Egy órát pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk vagy zsírral kikenjük.
A cipókat tepsi méretre nyújtjuk.
Az elsőt bele helyezzük.
Megkenjük barack lekvárral,megszórjuk dióval.
Rátesszük a következő lapot.
Azt lekenjük lekvárral,megszórjuk dióval.
A következőnél is így járunk el.
A 4. lapot rányújtjuk.
Még 20 percet tepsiben pihentetjük.
Megszurkáljuk egy villával sütés előtt.
180 fokra melegített sütőben30 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt csokimázzal bevontam.
3 ek víz,3 ek kakaópor,3 ek cukor.
Ezeket összemelegítjük,majd 5 dkg vajat olvasztunk benne el. –
      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje