Bojtorján, a méregtelenítés nagy varázslója


Ajánld ismerőseidnek!






Bojtorján termése.
A bojtorján egy csodálatos gyógynövény, számos ismert egészségügyi előnye létezik, amely magába foglalja a jobb emésztést, a máj méregtelenítését és a hormonok kiegyensúlyozását. Ezen kívül javítja a bőr minőségét, csökkenti a gyulladást és a vérnyomás szabályozásában is kiemelkedő szerepet játszik.

A bojtorjángyökeret már a középkorban is előszeretettel használták, de a kínai gyógynövénygyógyászatban is nagyon ismert és népszerű a mai napig. Világszerte számos faja elterjed,t és a belőle készült kiegészítők nagyon népszerűek szerte a világon.

A bojtorján egyik lenyűgöző képessége a vérnyomáscsökkentő hatásában rejlik. Az erőteljes káliumkoncentráció segít a szív- és érrendszerben kialakuló feszültség enyhítésében az erek és az artériák pihentetésével, ezáltal elősegíti az ateroszklerózis, a szívroham és a stroke megelőzését.



A bojtorjánt elsősorban az emésztés javítására használják az emberek. Mivel igen magas koncentrációban tartalmaz rostot, így valóban jó hatással van az emésztőrendszerre. Elősegíti az étel előrehaladását a belekben, ezáltal enyhíti a székrekedést, megelőzi a puffadást, a görcsöt és a fekélyek kialakulását. A bojtorján gyökerében lévő inulin – vagyis az oldható és prebiotikus rost – segít csökkenteni a bélben kialakuló gyulladást, és elpusztít számos olyan baktériumot, amelyek hasmenést, illetve gyomor- és bélrendszeri problémákat okoz.



Az inulin különösen hatásos és közvetlenül kapcsolódik a cukorbetegség és a cukorbetegséggel kapcsolatos tünetek kialakulásának és súlyosságának csökkentésében. A gyógynövény a vér koleszterinszintjét is csökkenheti, ezáltal védelmet nyújt a szív- és érrendszer számára.

A bojtorjában található keserűanyagok serkentőleg hatnak az epe működésére, de az emésztőrendszer és a bélrendszer működésére is ösztönzőleg hatnak. Ezek a keserű vegyi anyagok segítséget nyújtanak a májnak a toxinok gyors feldolgozásában és a szervezetből történő kiürülésükben. A toxinoknak a vérből történő felszámolása elősegíti a máj jobb működését és a májfunkciók nagymértékű javulását.

A székrekedésnek több oka is lehet. Az egyik az, hogy a vérben toxikus anyagok szabadulnak fel, de a rossz táplálkozási szokások következményeként is kialakulhat. Ennek hatására a bőr begyulladhat, pattanások és kiütések jöhetnek létre, a bőr el is színeződhet. Ezek megszüntetésére is nagy hasznunkra lehet ez a gyógynövény, hiszen nagyon hatásos abban, hogy a méreganyagok távozzanak a szervezetünkből.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!