Az egészségtől kicsattanó bab



Ajánld ismerőseidnek!





  Száraz vörös bab bambusztálban.
A bab egy hüvelyes növény, amely tele van rostokkal. De nemcsak a rosttaralma kiemelkedő, hanem B-vitaminokban, vasban és káliumban is rendkívül gazdag.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány Ha rendszeresen fogyaszt babot, akár meg is előzheti a szívbetegségek kialakulását. Ezt a benne lévő rostoknak és a fitokemikáliáknak is köszönheti, amelyek szívvédő hatással rendelkeznek.

A bab rákellenes növényi vegyi anyagokat tartalmaz, különösen izoflavonoidokban és fitoszterolokban gazdag, amelyek eredményesen harcolnak a rákos sejtekkel szemben.

A bab biztosítja a szervezetünk számára az oldható rostokat, amelyeknek kitüntetett szerepük van a vér koleszterinszintjének a csökkentésében. Már napi 10 gramm oldható rost fogyasztásával is jelentősen csökkenthető az LDL-koleszterin szintjének a csökkentése.






Mivel a bab sok rostot tartalmaz, így könnyen eltelít és lassabb vércukorszint-emelkedést okoz. Ez nemcsak azt segíti elő, hogy nem lesznek falási rohamaink és nem ingadozik a vércukorszintünk, hanem a szervezetünk folyamatosan energiával lesz ellátva. Ezzel a pozitív hatással az egyik leggyakoribb krónikus betegséget, a cukorbetegséget előzhetjük meg.

A fehérjéknek nagy szerepe van az emberi test működésében, hiszen majdnem minden testi funkcióban részt vesznek. A babnak magas az aminosavtartalma, amely a fehérje építőköve.

A bab fontos tápanyagokat tartalmaz. Közülük is kiemelkedő a folsavtartalma. A folsavhiány tünetei a következők lehetnek: fáradtság, gyengeség, heves szívdobogás, étvágytalanság és ingerlékenység. Milyen tápanyagok találhatók meg még a babban? Többek között a cink, a vas és a magnézium. A bab antioxidáns polifenolokban is gazdag. A polifenolok lassítják a testben az öregedési folyamatokat, csökkentik a gyulladást és védelmet jelenthetnek számunkra a daganatos megbetegedésekkel szemben.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy azok a személyek, akik sok babot fogyasztanak, kisebb valószínűséggel betegszenek meg koszorúér-betegségben, mint azok a személyek, akik nem fogyasztják rendszeresen ezt a táplálékot.

Ha étrendjébe rendszeresen beiktatja a babot, ezzel csökkenti a zsír felhalmozódását a májban. A zsírmáj egy súlyos anyagcsere-betegség, ami sok kellemetlen tünettel járhat együtt. A bab javítja a bél barrierfunkcióját és segít fenntartani a bélflóra egyensúlyát, ami sok betegség megelőzését segíti elő.





Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!