Immunrendszer-védelmező: fokhagyma



Ajánld ismerőseidnek!





  Fokhagymák egészben és gerezdjeikre bontva.
A mediterrán régió egyik legfontosabb gyógy- és fűszernövényének őshazája Közép-Ázsiában van. Manapság egyre többen fogyasztják a fokhagymát az egészségi állapot javítására, talán nem véletlenül.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány A fokhagymát már a régebbi korokban is alkalmazták fertőző betegségekre, megfázás és influenza esetén. Immunerősítő hatása van, de erős antibakteriális, vírus- és gombaellenes szerként is ismeretes.

A fokhagyma nagyon kedvező hatásokkal rendelkezik különösen szívbetegség, magas vérnyomás és magas koleszterinszint esetén, de egyes feltételezések szerint rákmegelőző hatása is lehet.

A fokhagymát a legjobb friss állapotában fogyasztani, hogy egészségügyi előnyeit kifejthesse. Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy a fokhagyma hatékony lehet gyógyszerrezisztens baktériumok ellen is. Csökkenti a szívbetegségek kockázatát, beleértve a szívrohamot és a stroke-ot. Segít normalizálni a koleszterinszintet és a vérnyomást, csökkenti az osteoarthritis kialakulásának kockázatát. 





A fokhagyma terápiás hatása a kéntartalmú vegyületének, az allicinnek köszönhető, amely a fűszernövény jellegzetes illatát is adja. Az egyéb egészségmegőrző vegyületek közé tartoznak az oligoszacharidok, az argininben gazdag fehérjék, a szelén, a mangán, a flavonoidok, de van benne C- és B6-vitamin is.

A fokhagyma csökkenti a gyulladást és a gyulladással járó betegségek kialakulásának kockázatát. Antibakteriális, vírusellenes, gomba- és parazitaellenes tulajdonságának köszönhetően fellendíti az immunrendszert. Javítja a szív- és érrendszeri egészséget, a keringést, és csökkenteni tudja a vérnyomást.

A fokhagyma antioxidáns vegyületekben gazdag. Eredményesen veszi fel a harcot a szabad gyökök károsító hatásaival szemben, amelyek többek között a szívbetegséget, rákos megbetegedéseket és Alzheimer-kórt okozhatnak.

A fokhagyma olyan antioxidánsokat és enzimeket tartalmaz, amelyek elősegítik a csontok és kötőszövetek egészséges működését, a kalciumfelszívódást is megtámogatják és még a pajzsmirigyfunkcióra is kedvező hatást gyakorolnak.

A fokhagyma segíthet a szervezet méregtelenítésében, például az olyan nehézfémek eltávolításában, mint ólom, higany, kadmium és arzén. A fokhagyma az erek védelmét is biztosítani tudja és eredményesen harcol a gyulladásos folyamatok és az oxidatív stressz ellen. A véredényeket a reaktív oxigénmolekulák károsíthatják, amelyek kulcsfontosságú tényezők a szív- és érrendszeri problémák, például a szívroham és az érelmeszesedés kockázatainak növelésében. Másrészről az oxidatív károsodás nemkívánatos gyulladáshoz vezethet, amely károsítja a véredényeket és plakk-képződést idéz elő a vérerek falában, amely kettős már halálos kombinációnak számít.




Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!