RAFFAELLO TORTA



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

8 tojásból kerek kakaós piskóta
Krém:

8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag zselatin
3 dl habtejszín
Készítünk 8 tojásból egy kakaós piskótát hagyományos módon, kerek tortaformában. Miután kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük.





A krémhez a tejből, a cukorral és a pudingokkal sűrű krémet főzünk. Még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs levében, majd egy pillanatra megmelegítve a mikróban, a krémhez keverjük. A pudingot így hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínhabot, és lereszeljük a csokoládét, majd a kihűlt pudingba óvatosan beleforgatjuk mindkettőt. Az így elkészült krémmel töltjük meg a tortalapokat. Kívülre is hagyjuk a krémből a bevonásához, majd ízlés szerint Raffaelloval díszítjük.

Szántó Hajnalka receptje.