A tésztához
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
5 dkg margarin
1 ek méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg finomliszt
A krémhez:
4 csg vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
20 dkg cukor
9 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
1,2 l tej
A habhoz
5 dl meggle cukrászhab (vagy bármilyen más, de akkor kell habfixáló vagy zselatin)
1 csomag vaníliás cukor
4 csapott ek porcukor
A mázhoz
6 dkg csokoládé (tejbevonó)
10 dkg fehér csokoládé
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalói
1.Egy lábasba vizet teszünk forrni.
A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet bele gyúrjuk.
2. Két részre osztjuk a tésztát,23 x38 cm-es lapokká nyújtjuk, és tepsi hátulján sütjük.
A tetejét megszurkáljuk. Kb: 6-8 perc alatt kisütjük.
3. A máz hozzávalóit vízgőz felett megolvasztjuk.
Miután megsültek és kihűltek a lapok, az egyikre rákenjük a csokimázat, és mielőtt megdermedne bejelöljük, hogy mekkora kockákra vágjuk, majd a sütinket. Dermedés után átvágjuk a lapot is. Így nem nyomódik össze a krém szeleteléskor.
A krém készítés:
A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 l tejet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát.
A tojásfehérjét a 10 dkg porcukorral vízgőz felett keményre verjük.
Majd tűzről levéve beleforgatjuk a tojások keményre vert habját kisebb adagokban.
Visszatesszük a tűzhelyre és tovább forraljuk az egészet,kézi habverővel kissé kevergetni 3-4 percig.
A tepsi aljára tesszük az egyik lapot és ráöntjük egyenletesen a krémet.
2. A krémre a kemény tejszínhabot.
Rárakjuk a csokis mázas tészta kockákat is. 6-8 órára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.