Recept :
1 l tej
14 dkg cukor
5 db tojás
2 vaníliás cukor
1 ek finomliszt
A tejet a cukor felével és az egyik vaníliás cukorral felforralom.
A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verem.
A habot beleszaggatom a tejbe és mindkét oldalát megfőzöm. Ez a művelet pár perc. Addig főzöm az egyik oldalát, amíg a tej ismét felforr, fordítom, a másik oldalát ugyanígy.
Persze az összes hab nem egyszerre kerül a tejbe. Több körben főzöm ki.
A kész habgaluskákat szűrőkanállal kiszedem egy tálba.
A tojások sárgáját a maradék cukorral, vaníliás cukorral jól kikeverem, majd a lisztet is hozzáadom. 1-2 dl forró tejjel elkeverem és lassan a többi forró tejhez adom.
Sűrűsödésig keverem, de nem forralom túl, mert akkor a tojás összefut benne.
Ezt a híg krémet a habgaluskákra öntöm.
Végül őrséget állok, nehogy hamarabb elfogyjon, mint ahogyan kihűl.