PISKÓTATEKERCS



Ajánld ismerőseidnek!


 


  Piskóta: (2 db tekercshez)
9 db egész tojás
9 ek porcukor
9 ek finomliszt
1 tk sütőpor





Az egész tojásokhoz szitálom a porcukrot és gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverem.
Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet , majd
kézi habverővel tovább keverem. Megfelezem a kész tésztát.
30x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 15 perc alatt megsütöm.
A kész piskótát porcukorral meghintett sütőpapírra borítom, a sütéshez használt papírt lehúzom róla, majd az alatta lévő sütőpapírral feltekerem.
Miután kihűlt megkenem málnalekvárral, megszórom porcukorral.