Ajánld ismerőseidnek!
Az almás piskótához ,( 20 ×30 cm tepsi):
3 db tojás
15 dkg porcukor
10 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
8 gramm sütőpor
75 ml napraforgó olaj
75 ml víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
4 db közepes nagyságú alma
1 fél citromból nyert citromlé
2 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
A vaníliás krémhez:
3 dl tej
4 ek cukor (kristály)
8 dkg liszt
2 vaníliás cukor
15 dkg vaj
A csokoládémázhoz:
150 g csokoládé
1 ek napraforgó olaj
5 kocka fehér csokoládé
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 2 kk fahéjat, elkeverjük.
Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
A tojásokat a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az étolajat, a langyos vizet és a sütőporral elkevert liszteket.
Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, egy villával megcifrázzuk , hogy szép foltos legyen a piskóta.
Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát.(180 fok)
A tejből, cukrokból, lisztből sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy tálcára, így felülre kerül az almás réteg.
Rásimítjuk a krémet.
Az étolajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.
A fehér csokoládét is felolvasztjuk 1 teáskanál étolajjal.
Csíkokban felvisszük a csokoládéra és fogpiszkálóval megcifrázzuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje