Ajánld ismerőseidnek!
PISKÓTA
5 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg darált dió
5 ek étolaj
5 ek tej
1 csomag sütőpor
1 kávéskanálnyi fahéj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Egy nagyobb edényben a tojássárgáját a cukrot, az olajat és a tejet egy habverővel elkeverjük.
A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban adjuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz.
Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is ügyelve arra,hogy ne törjük nagyon össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe(25×35cm) öntjük és 175 fokos előmelegített sütőben kb 20-25perc alatt megsütjük
2 csomag tejszínes pudingpor
6 dl tej
8 ek porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
2 dl tejszín
1 cs Dr Oetker zselatinfix
Elkészítés
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot a zselatinfixet s végül a habbá vert tejszínt.
TETEJÉRE
10 dkg fehér csoki
1 dl tejszín
5 dkg ét csoki
A csokikat apróra vágjuk és annyi forró tejszínnel öntsük le h simára tudjuk keverni és sűrű maradjon az állaga.
A 10dkg jó minőségű fehér csoki kb 0.5dl tejszínt vesz fel az étcsoki kb 0.3dl-t.
A kihűlt tésztát lapjában 3felé vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A tetejére is kenjünk nagyon vékonyan krémet majd bevonjuk a fehércsokis ganach-al és az étcsokis ganache-al díszítjük.