Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
A tésztához:
450 g finomliszt
1 kk szódabikarbóna
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj
A töltéshez:
baracklekvár
A mázhoz:
20 dkg écsokoládé
5 dkg fehércsokoládé
2 ek olvasztott vaj
A lisztet a dióval, a sóval, a fahéjjal és a szódabikarbónával, valamint a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom.
Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, majd sütőpapírral bélelt tepsire teszem a korongokat.
180 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. 3 nagy tepsi sült ki, 6 cm-es kiszúrót használtam.
A kihűlt korongokat lekvárral összeragasztjuk.
A két féle csokoládét a vajjal felolvasztjuk, simára keverjük. Először a barna csokoládéba mártjuk. A fehér csokoládéból vékonyan csíkokat vagy pettyeket cseppentünk rá, végül egy fogpiszkálóval széthuzigáljuk a barna csokin.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje