Ajánld ismerőseidnek!
Ma egy olyan ízletes leves receptjét hoztuk el nektek, amely sajtgombóccal van dúsítva. Nem lehet betelni vele, mindenki kétszer szed belőle.
Hozzávalók:
2,5 l csirkehúsleves alaplé,
1 db sárgarépa,
5 db burgonya,
6 evőkanál olaj,
1 db zöldpaprika,
1 db hagyma,
só,
őrölt fekete bors.
A sajtgombóchoz:
100 g sajt,
100 g liszt,
70 g vaj,
1 tojás,
só.
Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot, majd keverjük össze a puha vajjal, a liszttel és a felvert tojással, sózzuk. Miután jól összekevertük és összeállt a massza tegyük hűtőbe 30 percre. Tisztítsuk, majd mossuk meg a burgonyát és szeleteljük fel kockára. A húsleves alaplét tegyük egy fazékba, forraljuk fel, amikor kezd forrni, tegyük bele a burgonyát.
A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, a répát reszeljük le. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát és a répát, forró olajban. A zöldpaprikát szeleteljük apróra és pirítsuk a répával együtt. A megpirított zöldségeket tegyük a levesbe, főzzük 15 percig. A sajtos masszából formázzunk kisebb golyókat, majd tegyük bele a levesbe és főzzük még 10 – 15 percig. Ha szükséges még fűszerezhetjük.
Tálaljuk a sajtgombóclevest melegen, a tetejére szórjunk apróra vágott zöldpetrezselymet. Jó étvágyat!