Ajánld ismerőseidnek!
Mielőtt rántott húst készítek, mindig ezzel a különleges keverékkel kenem meg a húsokat! Csodás lesz!
2022.09.21.
Ma egy olyan rántott hús receptjét hoztuk el nektek, amelynek elkészítése egyszerű és hamar elfogy a tányérokról, ez egy apró titoknak köszönhető.
Hozzávalók:
1 kg sertéshús,
3 gerezd fokhagyma,
2 kiskanál mustár,
6 db tojás,
150 g liszt,
só,
őrölt fekete bors,
olaj.
Elkészítés:
Mossuk meg a húst, majd szárítsuk meg papírtörlővel, szeleteljük fel ízlés szerint. Takarjuk le a húst egy fóliával, klopfoljuk ki vékony szeletekre. Egy kisebb tálban keverjük össze a mustárt és a zúzott fokhagymát. Sózzunk, borsozzunk minden szelet húst, majd kenjük le őket a mustáros, fokhagymás keverékkel. Rakjuk a hússzeleteket egymásra és úgy tegyük őket egy tálba. A tojásokat verjük fel, sózzuk meg, majd az átszitált lisztet tegyük egy mélyebb tányérba.
A hússzeleteket mártsuk előbb lisztbe, utána tojásba, majd ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot. Tegyünk olajat egy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd süssük ki benne a húsokat lassú tűzön. Az elkészült rántott húst rakjuk egy tálcára, díszítsük friss zöldpetrezselyemmel, köretet ízlés szerint kínáljunk mellé. Jó étvágyat!