CSIRKEMÁJJAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL, FENSÉGES ÍZKÖLTEMÉNY!

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
8 db csirkemáj (szív nélkül) ,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál libazsír,
4 db kicsontozott csirkemell,
só,
bors,
tetszés szerint egyéb fűszer,
zsiradék a sütéshez.




Elkészítés
Az epétől megtisztított, egész csirkemájakat egy gerezd hámozott, egészben hagyott fokhagymával felhevített libazsírban minden oldalán átsütjük, majd kivesszük a zsírból. A kicsontozott csirkemelleket enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk (fűszerezzük). Minden csirkemellre 2-2 májat teszünk, felcsavarjuk és megtűzzük. Kevés zsiradékban minden oldalán megpirítjuk a roládokat, majd kevés sós vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Készíthetjük sütőben is, ekkor a roládokat alufóliára tesszük, megöntözzük a visszamaradt libazsírral, egyesével becsomagoljuk és 25-30 perc alatt közepes hőmérsékleten puhára sütjük. Rézsútosan szeleteljük, lehetőleg hidegen. Tálalás előtt átmelegítjük. Köretnek hasábburgonyát vagy petrezselymes rizst adjunk.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://bidista.com/