Fantasztikus! Frissen volt ám az igazi! Tényleg nagyon különleges! Finom és gyönyörű!
Hozzávalók a tésztához
2 db tojás
23 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
3 dl tej
15 dkg darált mák
30 dkg liszt
1 db sütőpor
A krémhez:
2 csg vaníliás pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg vaj
2 tk. cappuccinó por
Továbbá:
20 dkg keksz négyszögletes
A tetejére: 2,5 dl habtejszín, reszelt csokoládé
Elkészítése
A tojást a cukorral,vaníliás cukorral,margarinnal habosra keverjük,hozzákeverjük a reszelt citromhéjat,továbbá a tejet,a mákot és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 25×39-es tepsiben sütjük.
űA krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat.
A krémet elfelezzük,egyik felébe mogyorós Cappuccinó port keverünk.
A tejszínt keményre verjük.
A kihűlt tésztára kenjük fele krémet, először a vaníliásat, kirakjuk sorba keksszel és rásimítjuk másik fele krémet.
A krémre tesszük a tejszínt. Csokireszelékkel meghintjük.