Nagyon krémes csokoládés szelet – garantáltan senki nem tudd majd neki ellenállni!
Hozzávalók:
10 szelet süteményhez
2 tojás
7 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
30 dkg meggy (befőtt)
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
20 dkg mascarpone
7 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
A tetejére:
25 dkg étcsokoládé
6 evőkanál tejszín (nem felvert)
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszához keverjük a habot, a tésztát 10×25 cm-s lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponét a kakaóval és a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, nem vesszük ki a formából. A lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk, majd rákenjük a krémet és 3 órára hűtőbe tesszük. (Félreteszünk 2 evőkanál krémet a díszítéshez.) A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a krémes réteg tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megdermed. A tetejét a félretett krémmel és megy szemekkel díszítjük.
10 szelet süteményhez
2 tojás
7 dkg cukor
5 dkg liszt
5 dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
30 dkg meggy (befőtt)
3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
20 dkg mascarpone
7 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
A tetejére:
25 dkg étcsokoládé
6 evőkanál tejszín (nem felvert)
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszához keverjük a habot, a tésztát 10×25 cm-s lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponét a kakaóval és a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, nem vesszük ki a formából. A lecsöpögtetett meggyet ráhalmozzuk, majd rákenjük a krémet és 3 órára hűtőbe tesszük. (Félreteszünk 2 evőkanál krémet a díszítéshez.) A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a krémes réteg tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megdermed. A tetejét a félretett krémmel és megy szemekkel díszítjük.
Forrás: http://ketkes.com