Vanília pudinggal töltött kalács





Hozzávalók
 2,5 dl tej 
2 dl étolaj
45 dkg finomliszt
3 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
10 kk. cukor
pici só

Krém:
5 dl tej
2 cs van.pudingpor
2 ek. cukor
10 dkg vaj

A tetejére:
1 tojás sárgája




Elkészítése
Plusz még lehet tejszínt is használni tölteni.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet összekeverjük a sóval és a maradék cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját,a felfuttatott élesztőt ,olajat és a maradék tejet. Jól kidolgozzuk.Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Nyújtó deszkára kitesszük,nem szabad nagyon lisztezni,2o fele osztjuk. A kis gombócokat kisodorjuk kb 30 cm hosszúra ,kettéhajtjuk és hármat tekerünk rajta. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojássárgájával megkenjük,fél órát hagyjuk kelni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük ,25perc alatt készre sütjük.
Addig elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük,kihűtjük majd kikavarjuk a vajjal.
Kihűlt tésztát ketté vágjuk,a krémet habzsákba tesszük és megtöltjük a kalácsokat.
Én a fele kalácsot úgy készítettem el,hogy a vanília pudingra töltöttem keményre vert tejszínhabot. Nagyon finom volt,mind kettő töltelékkel!