Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dkg zsír
15 dkg cukor
1 db tojás
2 ek tejföl
1 csg sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 ek kakaópor
Máz:
4 tojássárgája
1 vaníliás cukor
15 dkg cukor
A lapok kenéséhez:
6 ek baracklekvár
A szóráshoz:
20 dkg darált dió
5 dkg kristálycukor
50 dkg liszt
20 dkg margarin
5 dkg zsír
15 dkg cukor
1 db tojás
2 ek tejföl
1 csg sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 ek kakaópor
Máz:
4 tojássárgája
1 vaníliás cukor
15 dkg cukor
A lapok kenéséhez:
6 ek baracklekvár
A szóráshoz:
20 dkg darált dió
5 dkg kristálycukor
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,3 cipót formázunk.
Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk.
Kinyújtjuk egyenként.
Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
Egy világos lapot az aljára nyújtjuk,megkenjük baracklekvárral,megszórjuk cukrozott dióval,rányújtjuk a barna lapot,megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval.
Végül a 3. lappal befedjük .
A tetejét megszurkáljuk villával és 190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A megsült meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük.
A hozzávalókat jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.