Bögrés Aranka szelet



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók: 
(2,5 dl-es bögrével)
2 tojás
10 dkg puha vaj
1 bögre cukor
1 bögre darált mogyoró
1 bögre kefir
1 bögre liszt
3 ek sárgabarack lekvár
1 csomag sütőpor

Krémhez:
2 dl Hulala tejszín
2 csomag Aranka mogyorós pudingpor
3 dl tej
10 dkg porcukor
1 csomag zselatinfix

Tetejére:
5 dkg tört natúr mogyoró







A tojásokat, a puha vajat és a cukrot egy mély tálban habosra keverjük. Beledolgozzuk a darált mogyorót, a kefirt, a lisztet, a lekvárt, végül a sütőport. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Míg hűl a tészta, a töltelékhez a tejjel keményre felverjük a mogyorós pudingport, azután a tejszínt is, majd a két habot összekeverjük. Beleforgatjuk a porcukrot, végül a zselatinfixet. A tésztát keresztben félbe vágjuk, a krém felét a lapok közé töltjük. A maradék mogyorós krémet a tetejére simítjuk. Megszórjuk apróra tört natúr mogyoróval és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap meleg vízbe mártott éles késsel szeleteljük.