Mester szelet



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg tört natúr mogyoró
10 dkg étcsokoládé
10 dkg ribizli
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt datolya

Krémhez:
1 vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
4 ek kristálycukor
20 dkg margarin
10 dkg porcukor

Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
5 dkg étcsokoládé






A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Simára dolgozzuk, azután beleforgatjuk a tört mogyorót és apróra vágott csokoládét, a leszemezett ribizlit, a mazsolát és a kimagozott, kis darabokra vágott aszalt datolyát. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük. Közben a pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet és folytonosan kevergetve sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, azután a kihűlt pudinghoz forgatjuk. Amikor a tészta megsült és kihűlt, a krémet rákenjük és a keményre felvert habbal bevonjuk, reszelt csokoládéval megszórjuk. Két-három órára hűtőbe tesszük, csak azután szeletjük.