Ajánld ismerőseidnek!
Csirkepaprikás
Hozzávalók:
• 1 db konyhakész csirke /az enyém 1,60kg/
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
• 2 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál őrölt kömény
• só
• 2 csapott evőkanál pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál finomliszt
• 2 evőkanál zsiradék
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. Én a bőrét lehúztam, mert nem szereti a család.
A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, és rövid lében puhára pároljuk.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó/ tálaljuk.
Hozzávalók:
• 1 db konyhakész csirke /az enyém 1,60kg/
• 1 db paprika
• 1 db paradicsom
• 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
• 2 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál őrölt kömény
• só
• 2 csapott evőkanál pirospaprika
• 2 dl tejföl
• 2 evőkanál finomliszt
• 2 evőkanál zsiradék
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. Én a bőrét lehúztam, mert nem szereti a család.
A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, az őrölt köményt, és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkedarabokat, sózzuk, és rövid lében puhára pároljuk.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat, és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk, és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó/ tálaljuk.
Forrás: https://www.facebook.com