Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
4 ek liszt
15 dkg darált dió
Krémhez:
7 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
10 dkg tejcsokoládé
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
1 ek rumaroma
1 dl kávé
5 dl Hulala tejszín
Díszítéshez:
5-10 dkg étcsokoládé
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a vége felé beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a többi alapanyagot. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és 180 fokon a piskótához hasonlóan megsütjük. A krémhez a tojássárgáját a pudinggal és néhány ek tejjel simára keverjük, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított margarinnal. A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokoládét. A kekszet rumaromával ízesített kávéba áztatjuk. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, majd rátesszük a rumos-kávés kekszeket. A tejcsokoládés krém következik, arra pedig a keményre felvert tejszínhabot simítjuk. Díszítésként étcsokoládét reszelünk a tetejére. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém egy kicsit megdermedjen, a keksz pedig megpuhuljon. Fogyasztás előtt vízbe mártott késsel szeleteljük.
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
4 ek liszt
15 dkg darált dió
Krémhez:
7 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
10 dkg tejcsokoládé
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
1 ek rumaroma
1 dl kávé
5 dl Hulala tejszín
Díszítéshez:
5-10 dkg étcsokoládé
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a vége felé beledolgozzuk a cukrot. Hozzáadjuk a többi alapanyagot. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és 180 fokon a piskótához hasonlóan megsütjük. A krémhez a tojássárgáját a pudinggal és néhány ek tejjel simára keverjük, majd a többi tejhez adjuk, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a porcukorral habosított margarinnal. A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokoládét. A kekszet rumaromával ízesített kávéba áztatjuk. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, majd rátesszük a rumos-kávés kekszeket. A tejcsokoládés krém következik, arra pedig a keményre felvert tejszínhabot simítjuk. Díszítésként étcsokoládét reszelünk a tetejére. A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém egy kicsit megdermedjen, a keksz pedig megpuhuljon. Fogyasztás előtt vízbe mártott késsel szeleteljük.
<>
|
Forrás: https://www.facebook.com